بتن سخت

برای اجرای پروژه‌های ساخت‌وساز و عمرانی از مواد پوششی مختلف مانند آسفالت، بتن، پلی یوریا و … برای افزایش مقاومت آن مثلاً در کف جاده‌ها یا کف سالن‌ها و … استفاده می‌کنند. یکی از انواع این پوشش‌ها نیز بتن سخت می‌باشد که در این مقاله می‌خواهیم به توضیح خصوصیات و کاربردهای بتن سخت بپردازیم. پس تا پایان مطلب ما را همراهی کنید.

 

بتن سخت چیست؟

 

ساده‌ترین تعریف برای بتن سخت این است که به لایه‌ای پوششی با ارتفاع حدود 2 سانتی‌متر گفته می‌شود که از تراکم بالایی برخوردار بوده و به همین دلیل صفت سخت را برای آن انتخاب کرده‌اند. ترکیبات سازنده این نوع بتن شامل مواد بسیار سخت معدنی و گا‌ها مصنوعی مانند کوارتز کروندوم بازالت و اکسید آلومینیوم است.

این پوشش در برابر فشارهای شدید کاملاً مقاوم است و طول عمر مفید آن نیز در برابر فشارهای زیاد، بالا است. بتن سخت دارای انواع مواد معدنی با رنگ‌دانه‌های مختلف است که باعث تنوع در تولیدات این نوع پوشش‌ها شده و کارفرما می‌تواند طبق سلیقه خود آن را انتخاب کند.

 

اجرای پوشش بتن سخت چگونه انجام می‌شود؟

 

بتن سخت توسط کارگران روی بتن تازه سوار خواهد شد. بتن تازه ازنظر فنی به بتنی گفته می‌شود که عمرش کمتر از 12 ساعت باشد؛ بنابراین اگر زمان اجرای بتن سخت، بیش‌تر از 12 ساعت از بتن‌ریزی اصلی گذشته باشد باید ابتدا دوباره یک لایه 8 سانتیمتری بتن تازه ریخته شده و بعد پوشش با بتن سخت انجام شود.

 

بتن سخت برای چه پروژه‌هایی کاربرد دارد؟

 

شاید بتوان گفت بیشترین کاربرد این نوع پوشش‌ها در کارخانه‌ها و مناطق صنعتی است که به دلیل استفاده از ماشین‌آلات سنگین فشار زیادی بر کف وارد می‌شود. در این مکان‌ها اگر از پوشش مناسب و مقاومی استفاده نشود، بعد از مدت کوتاهی کف‌پوش‌های ساخته‌شده ترک می‌خورند و باعث عواقب بعدی می‌شوند. همچنین در انبارها احتمال افتادن اجسام سنگین به‌صورت ناگهانی زیاد است و اگر کف سالن انبار از پوشش مقاومی برخوردار نباشد خیلی زود ترک می‌خورد.

 

انواع بتن سخت ازنظر اجرایی

 

بسته به نظر کارشناس ناظر پروژه، بتن سخت در دو نوع خشکه پاشی و ملاتی اجرا می‌شود.

 

مزایای استفاده از بتن سخت نسبت به بتن معمولی

 

  • مقاومت آن چندین برابر مقاومت بتن معمولی است.
  • به دلیل تولید در رنگ‌های متنوع زیبایی ظاهری خاصی به محل استفاده می‌بخشد.
  • میزان بلند شدن گردوغبار در حین کار را کمتر می‌کند.
  • طول عمر آن نسبت به بتن معمولی خیلی بیشتر است.
  • می‌توان هم‌زمان با بتن‌ریزی اصلی این پوشش را نیز به‌عنوان مرحله نهایی کار انجام داد.
  • زمان اجرای پوشش با بتن سخت نسبت به پوشش‌های مشابه کمتر است.
  • اصطکاک بالایی دارد و اجسام روی آن لیز نمی‌خورند.
  • به‌راحتی می‌توان آن را تمیز و نظافت کرد. همچنین زیاد آلودگی‌ها را جذب نمی‌کند.
  • در برابر نور خورشید مقاوم است و ترک نمی‌خورد.

شاید بتوان گفت مهم‌ترین ویژگی بتن سخت که آن را از پوشش‌های مشابه مانند آسفالت یا بتن معمولی متمایز می‌کند همان تراکم بالا و سختی این مواد است. همچنین در کنار اینکه بسیار مقاوم است به دلیل رنگ‌دانه‌های مختلفی که در تولید آن استفاده می‌شود رنگ‌های متنوعی دارد و می‌تواند هر کارفرمایی را از نتیجه کار راضی و خوشحال نگه دارد.

بتن سخت

باز هم سوالی برای شما پیش آمده است؟

جهت مشاوره رایگان با ما تماس بگیرید.

۰۲۱۸۸۱۹۵۷۰۲

تلفن تماس جهت مشاوره : ۰۹۱۲۰۷۵۵۴۰۶