مدیریت پیمان

مدیریت پیمان

مدیریت پیمان

مدیریت پیمان از جمله مواردی است که نقش مهمی را در اجرای صحیح پروژه، استراتژی‌ها و اهداف تجاری و روابط حقوقی و قراردادی بین طرفین بازی می‌کند. در همین راستا یک مدیر پروژه کسی است که می‌تواند با مدیریت مؤثر پیمان اهداف و استراتژی کارفرمایان و سازندگان را به سر منزل مقصود برساند؛ اما به‌طور کلی آیا در مورد مدیریت پیمان اطلاعاتی دارید؟ آیا می‌دانید قرارداد مدیریت پیمان چه مزایای می‌تواند برای شما داشته باشد؟ درواقع هدف ما در این قسمت ما آشنایی شما با بحث مدیریت پیمان و مشخصه‌های آن است، پس با ما همراه باشید تا بیشتر درباره‌ی مدیریت پیمان بدانیم.

 

مدیر پیمان کیست؟

 

یک مدیر پیمان درواقع شخصی است که وظایفی از جمله ارزیابی، مذاکره و اجرا را دارد که به‌طور کلی این وظایف هر حوزه‌ای از دولتی گرفته تا خصوصی را پوشش می‌دهند. صرف نظر از نوع سازمان، مدیران پیمان مسئول اصلیِ ایجاد و مدیریت کلیه قراردادهایی هستند که سازمان‌ها از آن‌ها استفاده می‌کنند. همچنین در نظر داشته باشید که برای نظارت بر موفقیت‌آمیز بودن قراردادها، مدیران باید در زمینه‌های متعددی از جمله انطباق قانونی، مذاکره و مدیریت روابط تخصص کافی داشته باشند.

 

مدیریت پیمان چیست؟

 

مدیریت پیمان به‌طور ساده عبارت است از مدیریت فنی، اجرایی، مالی و اداری جهت انجام پروژه مورد نظر که صاحب‌کار تنها هزینه‌های صورت گرفته را پرداخت ‌نموده و این مدیر است که موارد دیگر را انجام می‌دهد. به‌طور کلی می‌توان گفت کلیه عملیات و کارهای لازم جهت اجرا و تحویل کامل ساختمان با مدیر می‌باشد.

 

آنچه باید درباره‌ی قرارداد پیمان بدانید!

 

یک نمونه قرارداد برای مدیریت پیمان باید سه مورد مهم زیر را در خود داشته باشد.

 

۱. دامنه کار

 

یک مدیر پیمان در عهدنامه محدوده‌ی دقیق عملیاتی که باید انجام دهد را لحاظ می‌کند. درواقع اینکه پیمانکار چه وظیفه‌ای دارد و این وظایف در چه حدی تعریف می‌شوند در پیمان ذکر می‌گردد. درواقع دامنه کار به‌طور کامل مشخص می‌گردد.

 

۲. شرایط پرداخت

 

تا زمانی که شیوه اجرای کار تغییر نکرده و یا به تأخیر نیفتاده است پرداخت‌ها معمولاً به‌صورت ماهانه و ثابت اعمال می‌گردد. در موارد دیگر، کارفرما بر اساس اهدافی که به دست می‌آورد، درصد سود یا پرداخت مربوط به عملکرد پیمانکار را ارائه می‌دهد.

 

۳. مدت زمان توافقنامه

 

چه مدت قرارداد ادامه خواهد یافت؟ بسته به اهداف سازنده، این ممکن است از چند ماه تا چند سال باشد. لازم به ذکر است که در مورد بند فسخ قرارداد اصرار کنید تا اگر پیمانکار به اهداف اصلی پروژه نرسید، قبل از تحمیل هزینه‌های بیشتر به کار خاتمه دهد. این مورد می‌تواند بلعکس نیز باشد، اگر کارفرما در زمان مقرر حقوق پیمانکار را پرداخت نکرد، او می‌تواند به همراه شکایت قانونی، قرارداد را فسخ کند.

 

فواید و اهمیت مدیریت پیمان

 

مدیریت پیمان نسبت به سایر روش‌ها و قراردادهای اجرایی مزایای بسیاری دارد که به‌طور خلاصه می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • مشاوره در مورد قراردادها، امکان‌سنجی فضا، قابلیت ساخت در کنار برآورد و برنامه‌ریزی برای هزینه‌های پروژه
  • مشاوره در مورد مصوبات قانونی قراردادها
  • تعیین شاخص‌های کلیدی عملکرد برای پیمان‌کاران پروژه
  • نوشتن، ارزیابی، مذاکره و اجرای قراردادهای مختلف که طیف وسیعی از معاملات را شامل می‌شود.
  • تهیه یک برنامه ساخت‌وساز و تعریف روش‌های کار بر روی پروژه به بهترین و اصولی‌ترین روش‌های ممکن
  • تهیه قراردادهای مناقصه کار
  • تعیین پیمانکاران برای هر بخش از پروژه ساختمانی جهت بهبود عملکرد
  • ترتیب و برنامه‌ریزی کار برای فعالیت‌های خاص پروژه به همراه نظارت بر شاخص‌های کلیدی عملکرد
  • ایجاد و حفظ روابط با تأمین‌کنندگان و مشتریان در طول پروژه
  • حفظ و نگهداری مکاتبات و اسناد مربوط به قراردادها
  • مدیریت و هماهنگی قراردادهای کار در کنار ابلاغ و ارائه اطلاعات به ذینفعان در مورد قراردادها
  • جمع‌آوری اطلاعات، کتابچه راهنمای مالک ساختمان، کتابچه راهنمای کاربر ساختمان، کتابچه راهنمای پروژه، پرونده سلامتی و ایمنی، اطلاعات قبل از ساخت‌وساز، برنامه مدیریت پسماند سایت و طرح مرحله ساخت
  • عقد موافقت‌نامه‌های عدم افشا، فروش و خرید، قراردادهای فرعی، موافقت‌نامه‌های مشاوره، موافقت‌نامه‌های صدور مجوز، توافق‌نامه‌های کارشناسی ارشد، بررسی شرایط و مقررات پیشنهادی مشتری
  • واسطه قراردادی بین کارمندان شرکت و مشتریان
  • حفظ سوابق و اسناد مربوط به قرارداد مانند دریافت و کنترل کلیه مکاتبات قرارداد، برگه اطلاعات تماس با مشتری، تغییرات پیمان‌کاری، گزارش وضعیت و سایر اسناد برای کلیه پروژه‌ها
  • نظارت بر انطباق کارمندان شرکت با رویه‌های تعیین شده و انجام کامل وظایف
  • استفاده از مدیر پروژه به‌منظور پایبندی به منابع مالی گسترده‌تر در کنار ریسک‌پذیری. به دین معنی که فعالیت‌هایی از قبیل تشخیص درآمد، سیاست‌های قیمت‌گذاری و تخفیف، کنترل‌های صادرات و موارد دیگر اعمال می‌گردد.
  • نظارت بر انطباق معاملات
  • نظارت بر توافق‌نامه سطح خدمات

 

کلام پایانی

 

همان‌طور که دیدید در بحث مدیریت پیمان، قرارداد مدرکی است که نتایج مذاکره بین ذی‌نفعان مختلف در یک پروژه را بیان می‌کند که این نوع قرارداد قوانین و مسئولیت‌ها را تعیین و میزان خطر و ریسک را مشخص می‌کند. درواقع انعقاد یک قرارداد مناسب که مسئولیت‌ها و خطرات مربوط به جنبه‌های مختلف پروژه را تعیین کند، بسیار مهم است؛ بنابراین بحث وجود فردی به نام مدیر پیمان در کنار سایر مسئولیت‌های اجرایی ضروری است. به‌عنوان کلام آخر امیدواریم که مطالب مطرح شده توانسته باشد به شما در حوزه افزایش اطلاعات کمک کرده باشد.

مدیریت پیمان

باز هم سوالی برای شما پیش آمده است؟

جهت مشاوره رایگان با ما تماس بگیرید.

۰۲۱۸۸۱۹۵۷۰۲

تلفن تماس جهت مشاوره : ۰۹۱۲۰۷۵۵۴۰۶