مدیریت ساخت

برای اینکه با کلیت مدیریت ساخت و ساز آشنا بشید بهتره اول درباره‌ی مسئولیت‌های یک مدیر ساخت و ساز بدونید. درواقع یک مدیر ساخت کسیه که برنامه‌های زمانی لازم رو تنظیم میکنه، مسائل مالی رو مانیتور میکنه و از اینکه همه کارمندان مشغول کاری هستند که بهشون محول شده اطمینان حاصل میکنه. درواقع به کمک مدیران ساخت و ساز میشه اطمینان پیدا کرد که محیط کار کاملاً در شرایط مناسبیه و همه چیز طبق روتین در حال پیشرویه. با توجه به این مقدمه، هدف ما از آماده‌سازی این بخش ارائه یکسری اطلاعات جامع درباره مدیریت ساخت و سازه است. پس با ما همراه باشید تا بیشتر و بهتر بدانید.

 

اهمیت مدیریت ساخت‌وساز

 

همان‌طور که در مقدمه هم مطرح شد مدیریت ساخت و ساز برنامه‌ریزی کلی، هماهنگی و کنترل روند ساخت و ساز از ابتدا تا انتهای کار رو بر عهده دارن و جالبه بدنید که هدف از این نوع مدیریت ایجاد پروژه‌ای است که نیازهای افراد رو بر اساس بودجه و برنامه‌ریزی رفع کنه و از کیفیت، ایمنی و ریسک قابل قبولی برخوردار باشه. درواقع مدیران پروژه اغلب با اثبات مدیریت کارآمد خود در پروژه‌های با ارزش مشابه، جایگاه خود را به دست می‌آورند و نیروهای خوب کاری در بحث ساختمان‌سازی از سوء مدیریت در خصوص مصالح ساختمانی و عدم نقص در ساخت و ساز به دور اند، بنابراین وجود مدیر ساخت و ساز نقش بسیار مؤثری در کاهش هزینه‌های کل پروژه ایفا میکنه.

 

مهارت‌های مدیریتی ساخت

 

یک مدیر ساخت و ساز خوب کسیه که بتونه:

 

مدیریت مناسبی رو کیفیت کار داره

 

یکی از مهم‌ترین وظایف مدیر ساخت و ساز این است که اطمینان حاصل کنن هرکسی کارش رو در نهایت کیفیت و بهترین حالت انجام می‌ده. درواقع مدیر ساخت و ساز واقعی با بررسی دقیق هر کدام از کارکنان میتونه از یکسری مشکلات رایج در هر کاری جلوگیری کنه.

 

مدیریت هزینه‌ رو به خوبی انجام میده


یک مدیر ساخت و ساز خوب دائماً بر هزینه‌ها نظارت داره و وقتی که مسائل و مشکلات پیش بینی نشده پیش می‌آید، تغییرات لازم رو انجام می‌ده تا کمترین میزان هزینه بر کسب‌وکار وارد بشه.

 

مدیریت مصالح رو اصولی اعمال میکنه

 

یک مدیر لایق به‌خوبی می‌تواند مصرف مصالح را مدیریت نموده و با تأمین منابع ضروری به میزان قابل توجه در هزینه‌ها صرفه‌جویی کنه و راهکارهایی رو برای کاهش ضایعات ساختمانی و هدر رفت مصالح ارائه کنه.

 

راهکارهایی جهت مدیریت مصالح و ضایعات

 

  • تدبیر محل‌های ویژه برای نگهداری مصالح ساختمانی‌ای که امکان دسترسی به آن‌ها در محل پروژه وجود دارد. چنین رویه‌ای به از دست رفتن مصالح طی جابه‌جایی‌های مداوم کمک می‌کند.
  • امکانات لازم در خصوص پوشش و نگهداری مصالح در برابر تغییرات آب و هوایی مهیا باشد تا از نابودی و خسارت به مصالح طی بارش باران و یا تابش نور خورشید به مدت طولانی پرهیز شود.
  • تجهیزاتی مانند قالب‌بندی، اتصالات داربست و اتصالات مربوط به لوله‌کشی فاضلاب در محفظه‌های چوبی نگهداری شوند.
  • از لودرها و بالابرها برای انتقال مصالح به داربست‌ها و سکوهای بارگیری استفاده شود چراکه در چنین حالتی امکان خسارت به مصالح به حداقل مقدار خود می‌رسد.
  • برای پوشاندن مصالح و پانل‌های گچی و سایر مواد پودری از پوشش‌های برزنتی استفاده گردد.
  • از انبارهای قفسه بندی شده برای نگهداری محصولات چوبی و تجهیزات مربوط به لوله‌کشی استفاده شود.

 

مدیریت امنیت و ایمنی داره

 

مدیران ساخت و ساز مسئولیت دارن که خطرات ایمنی احتمالی رو از محیط کار پاک‌سازی کنن تا هر گونه مسئله در رابطه با موارد جانی را حذف کنند. البته این مسئله در پروژه‌های ساختمانی بیشتر مطرح شده و نیاز به اهمیت ویژه‌ای دارد، چراکه هر ساله با موارد زیادی از خسارات جانی در بخش ساخت و ساز رو به رو هستیم.

 

مدیریت قراردادها رو به‌خوبی انجام می‌ده

 

یک مدیر ساخت و ساز باید اطمینان حاصل کنه که تمامی مقررات قرارداد با هم تطبیق داره و طرفین نیز از این قرارداد راضی هستند. مدیریت قراردادها ازجمله مهم‌ترین وظایف برای یک مدیر ساخت و پروژه است. همچنین لازم به ذکر است که مدیران ساخت و ساز باید تمامی افراد عضو پروژه را از تفاهم‌نامه‌ها آگاه کنن. این افراد شامل کارفرماها، معماران و یا پیمانکار و… میشه و اگر مشکلی پیش اومد، مدیر باید به‌سرعت برای رفع اون اقدام کنه.

 

نقشه راه مدیر پروژه

 

به‌طور کلی مدیر ساخت و ساز باید تمامی کارکنان رو در ساز و کار پروژه قرار بده و مسلماً با انجام این کار اعضا از روند مدیریت، اجرا، مشاهده و کنترل پروژه آگاه میشن. لازمه به‌روزرسانی و بازبینی نقشه راه مدیریت پروژه این است که مدیر پروژه جزئیات مدیریتی در رابطه با نحوه مدیریت فاز جدید را به طرح اضافه کنه و از طرف دیگر هرگونه تغییر را در محوریت پروژه قرار دهد و هزینه‌ها و زمان‌بندی پروژه را در برابر تمام تغییرات پیش‌بینی کند. همچنین باید در نظر داشت که بر اساس ابعاد پروژه و پیچیدگی‌های مربوط به آن، یک یا چند طرح حمایتی نظیر مدیریت کیفیت، مدیریت بحران و مدیریت قرارداد باید به طرح اصلی افزوده شود تا از مشکلات نا به هنگام در مسیر پیش رو جلوگیری کنه.

 

کلام آخر

 

به‌طور کلی یک مدیر ساخت خوب کسیه که به تمام جوانب پروسه ساخت و ساز آشنایی داشته باشه، نیازهای پروژه نظیر برنامه‌ریزی، کنترلِ گزارش و وظایف اعضای تیم، رو درک کنه؛ بنابراین آگاهی به شکل قرارداد با توجه به تأثیر متغیرها، بودجه و تمدید مهلت اجرا و رفع اختلافات اعضای تیم می‌تواند برای یک مدیر ساخت و ساز مفید واقع شود. در پایان امیدواریم این اطلاعات کمک کننده بوده و توانسته باشد اطلاعاتی جامع را مهیا کند.

مدیریت ساخت

باز هم سوالی برای شما پیش آمده است؟

جهت مشاوره رایگان با ما تماس بگیرید.

۰۲۱۸۸۱۹۵۷۰۲

تلفن تماس جهت مشاوره : ۰۹۱۲۰۷۵۵۴۰۶