بازسازی کلینیک دندانپزشکی

بازسازی کلینیک دندانپزشکی

بازسازی کلینیک دندانپزشکی

هیچ چیز بدتر از این نیست که ساخت یک سازه، با کابوسی به نام نشت آب و فاضلاب رو به رو شود. همان طور که می دانید، تاسیسات آب و فاضلاب، باید به صورت توکار نصب شوند و همین مسئله، باعث می شود که کوچک ترین اشتباهی به شدت هزینه بار شود. اگر دچار نشتی یا هرگونه مشکل دیگری شوند، آن گاه لازم خواهد شد که به فکر بازسازی باشید.

پیش از این که به سراغ موضوع بازسازی کلینیک دندانپزشکی برویم، می خواهیم مختصری در مورد گروه فنی و مهندسی طاقتی صحبت کنیم.

این گروه مهندسی که تخصص ویژه ای در آب بندی پروژه های مختلف ( مثل آب بندی تونل، استخر، آسانسور و…) دارد، سالهاست که معرف حضور کسانی است که در این زمینه کار می کنند. بهترین مهندسین و استادکاران را گرد هم آورده ایم تا بهترین خدمات ممکن را برای شما ارائه کنیم. هم چنین گروه فنی و مهندسی طاقتی، در زمینه بازسازی ساختمان و مشارکت در ساخت نیز فعالیت دارد. شما عزیزان می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر به صفحه ی تماس با ما مراجعه کنید.

عوامل موثر در بازسازی کلینیک دندانپزشکی

درست است که هر محل کاری باید تمیز و مرتب باشد و بهترین متریال ممکن برای ساخت آن به کار رفته باشد، اما زمانی که صحبت از یک مطب دندانپزشکی می شود، این موضوع اهمیتی دو چندان پیدا می کند. در حقیقت باید بدانید که علم داندانپزشکی، ارتباط مستقیمی با مهندسی دارد.

بدون داشتن یک پلان ساختمانی درست برای ساخت یک کلینیک دندانپزشکی، نمی توانید در این کار موفق ظاهر شوید.
هم چنین باید توجهی دو چندان به تاسیسات آب و برق ساختمان شود. بیشتر وسایلی که در دندانپزشکی از آن ها استفاده می شود، با آب یا برق کار می کنند و به همین دلیل بسیار مهم است که ساخت و اجرای تاسیسات آب و فاضلاب و البته برق درست صورت گرفته باشد.

خیلی از پزشکان و دندانپزشکان را می بینیم که به خاطر عدم توجه به این نکات در مطب خود، دچار مشکلات بسیار زیادی شده اند. به عنوان مثال یک یونیت دندانپزشکی، اساساً با آب و برق کار می کند. گاهی مواقع و زمانی که اجرای تاسیسات درست نباشد، این دستگاه ها نیز درست کار نمی کنند. مثلا خیلی مواقع پیش آمده است که دندانپزشکی از بوی بدی که فاضلاب ایجاد می کند، گلایه کرده و می گوید که مخل کار او شده است.

اینجاست که باید به فکر بازسازی کلینیک دندانپزشکی بود. در ادامه به شما خواهیم گفت که برای بازسازی کلینیک دندانپزشکی باید چه فاکتورهایی را در نظر داشته باشیم و از کجا شروع کنیم. با ما همراه باشید.

بازسازی کلینیک دندانپزشکی

اجرای صحیح تاسیسات آب، برق و فاضلاب

همان طور که گفتیم بدون اجرای درست سیستم آب و فاضلاب، نمی توانید در مطب دندانپزشکی خود مشغول به کار شوید. به همین دلیل است که اگر تصمیم به راه اندازی یک مطب دندانپزشکی را دارید اولین کار این است که سیستم لوله کشی و آب بندی ساختمان را بررسی کنید. در این گونه مواقع مشورت با یک گروه فنی و مهندسی می تواند بهترین انتخاب شما باشد.

یادتان نرود که یک دندانپزشک هر روزه و هر دقیقه از آب استفاده می کند. به همین دلیل است که باید این سیستم به درستی و با دقت انجام بگیرد.

یکی از مهم ترین نکاتی که باید در مورد سیستم لوله کشی مطب دندانپزشکی بدانید این است که استاندارد آن با استاندارد دیگر سازه های تجاری یا اداری متفاوت است. در ادامه به طور مفصل توضیح داده ایم که باید چگونه سیستم استاندارد لوله کشی آب مطب دندانپزشکی را رعایت کنید.

گام اول

باید در انتخاب گروه تاسیساتی خود نهایت دقت را به خرج بدهید و اطمینان داشته باشید که کار خود را مطابق با استانداردهای موجود انجام می دهند.
یادتان نرود که درست کار کردن یونیت های دندانپزشکی و خیلی دیگر از وسایلی که قرار است در مطب استفاده شوند، منوط به اجرای صحیح لوله کشی و سیستم آب و فاضلاب است.

گام دوم

باید مطمئن شوید که آبی که برای وسایل خود و بیماران استفاده می کنید، سالم و بهداشتی است. در واقع کیفیت آب را باید بررسی کنید. نکته این جاست که خیلی مواقع یک سیستم لوله کشی و فاضلابی نادرست می تواند به کیفیت آب نیز صدمه وارد کند و آن را ناسالم سازد.

هم چنین گاهی مواقع ممکن است که برای جراحی دندان و …نیازمند آب استریل شده باشید. به همین خاطر اگر آب مورد نظر شما سالم نباشد، می تواند به زخم های باز بیمار در حین جراحی یا دیگر عملیات های دندانپزشکی نفوذ کرده و منجر به بروز بیماری شود.

به همین دلیل است که بیشتر مهندسین، توصیه می کنند که برای جراحی دندان بهتر است که یک منبع آب جداگانه در نظر بگیرید که می توان به طور صد در صد نسبت به کیفیت آب آن اطمینان داشت.

نکته این جاست که شما کنترل چندانی نمی توانید روی آب و فاضلاب کل ساختمان داشته باشید. به همین خاطر است که استفاده از یک منبع آب جداگانه می تواند بهترین ایده ی ممکن باشد.

گام سوم

یکی دیگر از نکات مهم در بازسازی کلینیک دندانپزشکی این است که حتما چندین روشویی مختلف در نقاط متفاوت مطب تعبیه کنید. یادتان نرود که اگر یک کلینیک دندانپزشکی دارید به این معنی است که چندین یونیت دندانپزشکی نیاز خواهید داشت و هر کدام این یونیت ها، منبع آب انحصاری خود را لازم دارند.

علاوه بر این، محل شست و شوی دست برای دندانپزشک نیز باید در نظر گرفته شود. بسیار مهم است که از همان ابتدا به فکر ساخت چندین روشویی متفاوت باشید. البته تعداد روشویی ها به تعداد یونیت و مساحت مطب بستگی دارد.

گام چهارم

استفاده از یک سیستم لوله کشی درست، بستگی زیادی به این دارد که لوکیشن مطب در کدام طبقه از ساختمان است. مثلا اگر در طبقات بالا هستید، حتما باید طبقات پایینی را نیز مد نظر داشته باشید و به این فکر کنید که نباید لوله کشی مطب شما با فضای طبقات آن ها تداخل داشته باشد. یا اگر ساختمانی که مطب شما در آن واقع شده، تجاری است، حتما به این نکته دقت کنید که لوله کشی مطب شما، آسیبی به مشاغلی که در طبقات پایین تر شما هستند وارد نمی کند.

البته در صورتی که مطب شما در طبقات پایین تر باشد، کارتان تا حد خیلی زیادی راحت تر خواهد شد چرا که علاوه بر کاهش هزینه، نیازی نیست که چندان نگران این مسائل باشید.

همواره از مشورت های یک گروه فنی و مهندسی در این راه استفاده کنید تا بهترین نتیجه ی ممکن را به دست آورید.
یادتان نرود که خطر نشتی آب برای مطب هایی که در طبقات بالا هستند، همواره وجود دارد و باید با استفاده از یک سیستم لوله کشی صحیح و درست، از بروز این مشکل برای طبقات زیرین خود جلوگیری کنید.

در روند نصب لوله های یک مطب دندانپزشکی، یکی از لوله هایی که باید در نظر بگیرید، لوله ای برای عبور اکسید نیتروژن است. این اکسید یکی از ضروری ترین چیزهایی است که یک دندانپزشک به آن احتیاج دارد. از طریق اکسید نیتروژن می تواند بیمار را در وضعیت آرامش و بی حس قرار دهد و به این شکل عملیات دندانپزشکی را انجام دهد.

به خصوص اگر دندانپزشک اطفال باشید، در نظر گرفتن چنین لوله ای بسیار حائز اهمیت خواهد بود. می توانید با مشاوره با یکی از گروه های فنی و مهندسی هزینه ی اجرای چنین لوله ای را تخمین بزنید.

گام پنجم

در قدم بعدی باید به طور دقیق و واضح بدانید که چه تعداد یونیت در دندانپزشکی خود نیاز دارید. چرا که برای هر یونیت نیازمند یک منبع آب و محل تخلیه ی جداگانه دارید.

بنابراین بهتر است قبل از هر چیزی با مهندس بازسازی کلینیک دندانپزشکی خود صحبت کنید و بگویید که چه تعداد اتاق و چند عدد یونیت دندانپزشکی در مطب خود دارید.

گام ششم

درست است که مهم ترین مرحله ی لوله کشی یک مطب دندانپزشکی، مربوط به اتاق کار و جراحی است اما نباید فراموش کنید که یک مطب استاندارد، نیازمند آشپزخانه، اتاق استراحت کارمندان و پرسنل نیز هست.

به همین خاطر حتما با لوله کش در مورد این مسئله نیز صحبت کنید که امکاناتی برای آشپزخانه و اتاق پذیرایی نیز در نظر داشته باشد.

بازسازی کلینیک دندانپزشکی

نکته ی بسیار حائز اهمیت در طراحی سیستم لوله کشی مطب دندانپزشکی این است که سیستم آب و فاضلاب یک مطب دندانپزشکی با دیگر سازه های تجاری یا مسکونی فرق دارد و شما نیازمند یک مهندسی درست برای آن دارید. نمی توانید به یک لوله کش یا تعمیرکار لوله ی ساده اکتفاء کنید و انتظار بهترین نتایج را داشته باشید.

نکته این جاست که کار دندانپزشکی، کار حساس و دقیقی است. کوچک ترین اختلال در دستگاه یا یکی از ابزارهای موجود در مطب، می تواند منجر به آسیب دیدن بیمار شود. به همین خاطر باید به طور صد در صد نسبت به همه چیز اطمینان خاطر داشت و سپس دست به عمل زد.

اگر تصمیم به بازسازی مطب کلینیک دندانپزشکی خود را دارید، و قبل از هر چیزی می خواهید به سراغ اصلاح سیستم آب و فاضلاب ساختمان بروید، حتما این شش گام مهم و حیاتی را در نظر داشته باشید.هرگونه اهمال در انجام یکی از گام های زیر می تواند برای شما هزینه آفرین باشد.

اما همان طور که در ابتدای همین متن نیز اشاره کردیم، اجرای تاسیسات برقی نیز برای یک کلینیک دندانپزشکی بسیار مهم و حیاتی است. باید در نظر داشته باشید که در روند بازسازی مطب، باید اجرای صحیح این تاسیسات را در نظر داشته باشید. به نحوی که تداخلی با سیستم آب و فاضلاب نداشته باشد.

یادتان نرود که بخش زیادی از دستگاه های دندانپزشکی با برق کار می کنند. به همین دلیل است که این تاسیسات اهمیتی چندین برابر دارند.

نصب صحیح یونیت ها

همان طور که بارها در طول این متن، به آن اشاره کردیم، یکی از مهم ترین نکاتی که در بازسازی کلینیک دندانپزشکی باید مورد توجه قرار بگیرد، نصب صحیح یونیت ها و اجرای درست لوله کشی آن هاست. یونیت ها دستگاه های پیچیده ای هستند که احتمالا مهم ترین ابزار یک دندانپزشک به حساب می آیند.

در واقع یونیت نوعی صندلی جا به جا شونده است که بیمار روی آن نشسته و معاینه می شود. تمامی دستگاه ها و ابزارهایی که برای دندانپزشکی به کار می روند، به نوعی توسط یونیت کنترل می شوند.

یکی از مهم ترین نکاتی که باید در مورد یونیت های دندانپزشکی بدانید این است که این دستگاه ها دارای دو ورودی هوا و آب هستند. هم چنین یک خروجی آب و فاضلاب نیز دارند. به همین دلیل است که برای به کار انداختن صحیح یک یونیت دندانپزشکی باید به این ورودی ها و خروجی ها دقت ویژه شود.

برای این که یک یونیت دندانپزشکی به درستی کار کند، لازم است که از برق، آب و هوا استفاده کند. مثلا برای این که ساکشن دندانپزشکی کار کند، لازم است که آب و هوا به خوبی وارد آن شوند. اجازه بدهید به طور مفصل راجع به لوله کشی یونیت دندانپزشکی صحبت کنیم.

لوله کشی یونیت دندانپزشکی

مثل هر کار دیگری، برای این که لوله کشی یونیت دندانپزشکی به درستی صورت بگیرد، باید نقشه تاسیسات و اجرای آن طرح شود. باید بدانید که هر یونیت دندانپزشکی یک لوله ی اصلی و چندین لوله ی فرعی دارد. وظیفه ی اصلی این لوله های فرعی این است که ارتباط لوله ی اصلی با بخش های متفاوت یونیت را ممکن سازند. برای لوله کشی یونیت دندانپزشکی نیازمند لوله آب، فاضلاب، ساکشن و البته لوله هوای فشرده هستید که در ادامه به بررسی دقیق تر آن ها خواهیم پرداخت.

همان طور که از نامش هم مشخص است، برای این که دهان بیمار را در مراحل مختلف عملیات دندانپزشکی شست و شو داد، نیازمند لوله ی آب هستیم. لوله ی آبی که در یونیت دندانپزشکی وجود دارد، به همین منظور تعبیه شده است.

یکی دیگر از لوله های موجود در یونیت دندانپزشکی، لوله ای است که برای ساکشن به کار می رود. اگر سر و کارتان به دندانپزشکی خورده باشد، حتما می دانید که ساکشن چیست. این لوله برای مکیدن آب موجود در دهان بیمار به کار می رود. اگر این لوله وجود نداشته باشد، بعید است که حتی ماهرترین دندانپزشکان نیز بتوانند کار چندانی از پیش ببرند. به همین خاطر است که اجرای صحیح لوله ساکشن مرکزی بسیار حائز اهمیت خواهد بود که در ادامه به آن می پردازیم.

در روند درمان های دندانپزشکی، نیازمند آب فراوان هستیم. طبیعی است که این آب ها بعد از استفاده باید از طریق یک لوله های خروجی به فاضلاب ریخته شوند. برای انجام این کار از نوعی لوله ی مخصوص استفاده می کنند. البته باید دقت داشته باشید که سایز و قطر این لوله باید مشخص و دقیق باشد چرا که ممکن است با ورود کوچک ترین چیزی ( مثلا یک تکه از عصب دندان یا هر چیز دیگر) لوله دچار انسداد شود و کار درمان را با اختلال همراه کند.

و در آخر، لوله ی دیگری به نام لوله ی هوای فشرده وجود دارد که برای شستن دهان بیمار به کار می رود.

اجرای لوله کشی یونیت دندانپزشکی

همان طور که بارها در طول این مطلب اشاره کردیم، برای اجرای لوله کشی یونیت دندانپزشکی باید به سراغ افراد متخصص و حرفه ای برود. اما به طور کلی برای این که بهترین اجرای لوله کشی یونیت دندانپزشکی را داشته باشید باید به چند نکته ی خیلی مهم توجه داشته باشید:

اول از همه این که باید قبل از انجام این کار، از درست بودن لوله کشی آب، فاضلاب و برق کلی ساختمان اطمینان پیدا کنید.
سپس باید در نظر داشته باشید که این لوله های یونیت بهتر است که به صورت توکار انجام شوند تا ظاهری نازیبا به محیط ندهند. نکته این جاست که شما می توانید به دو روش، لوله کشی یونیت دندانپزشکی را اجرا کنید:

می توان از سقف کاذب با دو پوشش برای اجرای لوله کشی یونیت استفاده کرد یا این که از کانال یا روپوش برای لوله کشی یونیت استفاده نمود.

باید به خاطر داشته باشید که هر یک از این روش های ذکر شده می توانند مزایا و معایب خاص خود را داشته باشند و در یک جای به خصوص از آن ها استفاده شود. مثلا اگر مطب شما در طبقات بالایی یک سازه قرار گرفته است، بهتر است که از روش سقف کاذب برای اجرای لوله کشی یونیت استفاده کنید.

برای انجا این روش، می توانید تمام کابل ها و لوله را در زیر سقف کاذب جاساز کنید تا دیده نشوند و نمای مطب را به هم نریزند. این سقف های کاذب بیشتر مواقع برای همین کار استفاده می شوند و اصلی ترین کاربرد آن ها، پنهان کردن کابل ها و سیم های تاسیسات است.

در نهایت این که می توانید این لوله ها و کابل هایی که در زیر تاسیسات هستند را به دستگاهی که به آن ها ها نیاز دارید ( در این جا یونیت دندانپزشکیپ) متصل کنید.

گاهی مواقع هم ممکن است که مطب دندانپزشکی در طبقات همکف قرار گرفته باشد که در چنین شرایطی بهتر است از روپوش یا کانال برای پنهان کردن لوله ها و تاسیسات استفاده نمود. در روند بازسازی کلینیک دندانپزشکی، اگر قرار است که از این روش استفاده شود، یک مربع را از زمین بیرون می آورند و سیم ها و کابل ها را از آن عبور می دهند و در نهایت نیز عملیات نصب لوله و کابل ها روی آن صورت می گیرد.

انتخاب کمپرسور باد مناسب

همان طور که اشاره کردیم، یک یونیت دندانپزشکی نیازمند چندین لوله با کاربردهای متفاوت است. یک یونیت دندانپزشکی باید توسط تیم متخصص کارشناس اجرا و نصب شود.

یکی از مهم ترین لوله هایی که برای اجرای هرگونه عملیات دندانپزشکی لازم است و یکی از ملزومات اصلی یونیت دندانپزشکی به کار می رود، لوله فشرده یا کمپرس هواست. این لوله برای شستن دهان بیمار به کار می رود و به همین خاطر بسیار حائز اهمیت است.

هم چنین انتخاب یک کمپرسور باد مناسب نیز باید با دقت زیادی صورت بگیرد تا هیچ گونه مشکلی برای بیمار به وجود نیاید.

معمولا ممکن است از لوله های متفاوتی برای این کار استفاده شود اما رایج ترین لوله ی مورد استفاده، لوله هایی از جنس پی وی سی هستند که در سایز 13 الی 18 میلی متری تولید شده اند.

انتخاب لوله ی مناسب برای کمپرسور هوا، کاری اصولی و دقیق است و نباید به دست هرکسی سپرده شود. به همین خاطر است که اگر تصمیم به بازسازی کلینیک دندانپزشکی خود دارید، باید تک به تک این نکات را مورد توجه قرار بدهید.

اجرای ساکشن مرکزی

یکی دیگر از لوله های مهم یونیت دندانپزشکی، همین لوله ی ساکشن است که وظیفه ی مکیدن آب از دهان بیمار را دارد. یکی از مهم ترین نکات این است که سایز لوله ساکشن، اهمیت فراوانی در کارایی آن دارد. هرچقدر که این لوله مناسب تر باشد، شدت جریان هوا و عملیات ساکشن با قدرت بیشتری صورت می گیرد.

برای انتخاب سایز لوله ی ساکشن، باید به شدت جریان هوای عبوری از لوله و البته تعداد صندلی های یونیت دندانپزشکی توجه نمود:

  • اگر 1 تا 2 صندلی داشته باشد باید از لوله مسی یا گالوانیزه با سایزی برابر با 40 میلی متر استفاده شود.
  • اگر 3 تا 6 صندلی داشته باشد باید از لوله مسی یا گالوانیزه با سایزی برابر با 50 میلی متر استفاده شود.
  • اگر 7 تا 10 صندلی داشته باشید باید از لوله مسی یا گالوانیزه با سایزی برابر با 65 میلی متر استفاده کنید.
  • اگر بیش از 11 صندلی داشته باشید باید از لوله مسی یا گالوانیزه با سایزی برابر با 65 میلی متر استفاده کنید.

حالا باید به چند نکته ی دیگر نیز دقت داشته باشید:

زمانی که می خواهید لوله کمپرس هوای فشرده را نصب کنید باید حتما فیلتر نیز داشته باشد. خیلی مواقع ممکن است کوچک ترین آلودگی( مانند گرد و غبار) منجر به انسداد لوله و در نهایت آسیب دیدن یونیت شود.

فشار هوای موجود در لوله کمپرس باید بیشتر از 0.5 باشد.

یادتان نرود که آب عبوری از لوله ی یونیت باید کاملا تمیز و بهداشتی باشد. علاوه بر این که آب کثیف برای بیمار ضرر دارد، ممکن است منجر به خرابی دستگاه و مسدود شدن آن نیز شود.

فشار آبی که در یونیت دندانپزشکی به کار می رود باید بیشتر از 0.1 باشد. چرا که باید هر زمانی که دندانپزشک به آب احتیاج داشت، در دسترس بوده و فشار مناسبی داشته باشد.

در نهایت باید بگوییم که بازسازی کلینیک دندانپزشکی کاری کاملا تخصصی است و بدون کمک یک تیم مهندسی قوی نمی توان کار را به درستی پیش برد. مجموعه فنی و مهندسی طاقتی آماده خدمت رسانی به شما پزشکان محترم در راستای ساخت دقیق یک مطب دندانپزشکی ( صفر تا صد) است.

باز هم سوالی برای شما پیش آمده است؟

جهت مشاوره رایگان با ما تماس بگیرید.

تلفن تماس جهت مشاوره : ۰۹۱۲۰۷۵۵۴۰۶